Member of Leading Hotels of the World

BETOVEREND ERFGOED

BOTANIC SANCTUARY

HELENDE NATUUR

BOTANIC SPA

GENIET, ONTMOET, CONNECTEER

BOTANIC BUSINESS

Member of Leading Hotels of the World
Opening

BETOVEREND ERFGOED

BOTANIC SANCTUARY

HELENDE NATUUR

BOTANIC SPA

GENIET, ONTMOET, CONNECTEER

BOTANIC BUSINESS

Member of Leading Hotels of the World
Opening

BETOVEREND ERFGOED

BOTANIC SANCTUARY

HELENDE NATUUR

BOTANIC SPA

GENIET, ONTMOET, CONNECTEER

BOTANIC BUSINESS

Een groene oase. Rust.

In het bruisende centrum van Antwerpen

Antwerpen. Stad van diversiteit. Wereldberoemde diamantstad. Hoofdstad van de avant-garde mode. Rijk aan vermaarde culturele en historische monumenten. Gekroond met een exceptioneel bouwwerk: Een Leading Hotel of the World: Een mondaine hotspot.

What is this life if, full of care, we have no time to stand and stare… Laat het levendige Antwerpen achter u en voel de kloosterlijke sereniteit. Dompel u onder in een wereld van luxe, waar vakmanschap, vernieuwing en duurzaamheid hand in hand gaan met traditie… En waar de botanische tuin een dankbaar toevluchtsoord biedt.

Een verborgen parel

In de Antwerpse Botanische Tuin

Een historisch ‘Landmark’ wordt gerestaureerd. Een eeuwenoud klooster wordt gerevitaliseerd. Het historisch karakter blijft behouden. Met weloverwogen hedendaagse elegantie wordt een adembenemende verfijning gecreëerd. Uitgestrekt over 20.000 m2, brengt het langverwachte, luxueuze toevluchtsoord de bewonderenswaardige geschiedenis samen met hedendaagse verwachtingen… uw beleving wordt een bijzondere herinnering.

In een ongedwongen sfeer presenteert dit verwendomein zich als een bestemming voor buitengewone ‘fine-dining’, eerlijke Belgische gastronomie en een grensverleggende spabeleving. Een hotspot om te vergaderen, te trouwen of om andere onvergetelijke momenten te vieren. En … het summum in luxe- en lifestyle shopping – Gun uzelf the Botanic Sanctuary!

Een tuin. Een beleving. Dé bestemming.

Een verborgen parel - In de Antwerpse Botanische Tuin
Botanic Sanctuary Antwerp
Voor volleerde wereldreizigers

Het is onze missie een inspirerend oord te creëren, waar de natuur en ruimtelijkheid een oprecht gevoel van vrijheid, luxe en privacy bieden.
Dit unieke luxe domein formuleert nieuwe maatstaven in sfeer, duurzaam design en vernieuwing. Het zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor epicuristen, zakenreizigers, designfanaten, cultuurbewonderaars, spaliefhebbers en ervaren shoppers.

Bewonder, Geniet & Beleef

  • 97 kamers en spa suites
  • 3 gastronomische restaurants met gelauwerde sterrenchefs
  • Authentieke Belgische bistro
  • Gesofisticeerde internationale bar waar de hoogwaardige Botanic-service voorop staat
  • 19 meeting- & eventruimtes met state-of-the-art banketvoorzieningen
  • Historische kapel en sprookjesachtig mooie salons & tuinen voor een onvergelijkbaar en onvergetelijk romantisch huwelijksfeest

  • Prestigieuze spa die de kloosterlijke toewijding aan geneeskrachtige planten en kruiden weerspiegelt
Botanic Sanctuary - Een waar rustoord

Botanic Sanctuary

Een waar rustoord

Het 5-sterren superior Leading Hotel of the World verrijst op de fundamenten van een klooster uit de 15e eeuw. Een zorgvuldige restauratie laat de originele structuren en het eeuwenoude vakmanschap stralen. De 97 kamers en suites – telkens uniek – weerspiegelen de historische stijl en de waardevolle betekenis van deze plek. Het wabi-sabi design ademt een tijdloze luxe uit: sereen, verfijnd en spiritueel. Het prachtig zicht op het groen, weg van de drukte van de stad, hebben alle kamers gemeen. Een oase van rust in het hart van de metropool. Truly a Sanctuary !

Botanic Taste Sensation

Met veel trompetgeschal …

Een lunch of diner in één van Botanic Sanctuary’s fine dining restaurants van gelauwerde sterrenchefs! Zij serveren het allerbeste van de lage landen. Ons best bewaarde geheim!

Botanic Taste Sensation - Met veel trompetgeschal …
Botanic Spa - Kloosterlijke toewijding en helende natuur

Botanic Spa

Kloosterlijke toewijding en helende natuur

De voor België toonaangevende Spa is revolutionair: we bieden natuurlijke oplossingen; op basis van de genezende kracht van planten & kruiden.
Het kloosterlijk erfgoed vormt de basis voor het holistisch concept van de spa met een sterke focus op natuurgeneeskunde, fytotherapie, traditionele Europese geneeskunde en eeuwenoude methodes voor genezing en preventie.

1000 m² Botanic Spa verdeeld over twee verdiepingen, biedt onderdak aan een panoramisch zwembad van 18m, een relaxgalerij, knusse zithoeken, een ruim aanbod aan sauna’s, een jacuzzi, een lounge-, kruiden- en vitaminebar en de Spa Bistro. Leden van de exclusieve Botanic Gym hebben een ruime keuze uit zorgvuldig samengestelde formules. Yoga, meditatie en mindfulness geven lichaam en geest weer energie.

Natuurlijk botanisch – Natuurlijk herstellend

Botanic Business

Baanbrekend & toonaangevend

Botanic Sanctuary Antwerp herbergt het grootste en best geoutilleerde meeting & evenementenlocatie van de stad. Negentien multifunctionele salons combineren de historische setting met hoogstaande technologie. Uniek in zijn soort: Het auditorium ‘Larix’ met een oppervlakte van 325 m², twee tolkencabines en een compleet uitgeruste regiekamer, biedt plaats aan 300 personen. ‘Sequoia’; een historische balzaal van 440 m² biedt het unieke décor voor grote events, galadiners, presentaties & exposities. De inspirerende sfeer in de Onze-Lieve-Vrouwe kapel maakt dit de ideale ruimte voor recepties, feeërieke bijeenkomsten en productlanceringen. Met in totaal 2450 m² banket- en evenementenruimtes is Botanic Sanctuary Antwerp baanbrekend en toonaangevend….

Botanic Business - Baanbrekend & toonaangevend
A Celebration of the Senses

Botanic Love Stories

Een feest voor de zintuigen

Elegante salons voor privé-feesten, intieme bijeenkomsten en grote ontvangsten … in de prachtige omgeving van Botanic Sanctuary Antwerp. De eeuwenoude kapel (15e eeuw) vormt de setting voor magische huwelijksfeesten en creëert een idyllische sfeer voor privé-bijeenkomsten. Sublieme service, een uitzonderlijke keuken en weelderige kamers & suites. Wij hebben de bestemming. Wij hebben de expertise… U heeft de ideale gelegenheid! Uw persoonlijke wedding- & eventplanner vervult uw wensen tot in detail om er een ongeëvenaard feest van te maken.

Ontdek een uitzonderlijk toevluchtsoord. Ontdek uw mooiste herinnering!
Blijf op de hoogte van pre-opening updates
Blijf op de hoogte van pre-opening updates